Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (ogled videa, ogled zemljevida itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje jedra spletne strani in drugih bistvenih elementov. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Google

Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.

Košarica

Piškotki, ki skrbijo za delovanje trgovine in naročanje izdelkov. Brez njih naročilo in odprema izdelkov iz naše ponudbe ne bi bila možna.

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete na spletnem mestu www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja Lekarnica.com

Košarica:

Piškotek Trajanje Namen
woocommerce_cart_hash sejni WooCommercu pomaga določiti, kdaj se spremeni vsebina / podatki košarice.
woocommerce_items_in_cart sejni WooCommercu pomaga določiti, kdaj se spremeni vsebina / podatki košarice.
wp_woocommerce_session_ 2 dni Vsebuje edinstveno kodo za vsako stranko, tako da ve, kje lahko najde podatke o vozičku v bazi podatkov za vsako stranko.
woocommerce_recently_viewed sejni Omogoča prikaz nedavno ogledanih izdelkov.
store_notice[notice id] sejni Strankam omogoča, da zavrnejo obvestilo o trgovini.

WordPress:

Piškotek Trajanje Namen
wp-settings-time-1 1 leto Piškotek za delovanje WordPress jedra.
wp-settings-1 1 leto Piškotek za delovanje WordPress jedra.
wordpress_test_cookie sejni WordPress sejni piškotek za delovanje jedra.
wordpress_logged_in sejni Zapis podatkov o prijavi (samo za administratorja).
wordpress_ sejni Zapis podatkov o prijavi (samo za administratorja).
cc_necessary 1 leto Piškotek za beleženje obiska.

Google Analytics:

Piškotek Trajanje Namen
_ga 2 leti Piškotek za prepoznavanje edinstvenih uporabnikov.
_gat 1 minta Piškotek se uporablja za zmanjšanje stopnje zahteve.
_gid 1 dan Piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, in pomaga pri ustvarjanju analitičnega poročila o tem, kako deluje spletno mesto.

Complianz:

Piškotek Trajanje Namen
cmplz_user_data 1 leto Določa, katero pasico piškotkov naj se prikaže.
cmplz_choice 1 leto Shrani, če je bilo sporočilo zavrženo.
cmplz_event_ 1 leto Shrani nastavitve za privolitev piškotkov.
cmplz_stats 1 leto Shrani nastavitve za privolitev piškotkov.
cmplz_marketing 1 leto Shrani nastavitve za privolitev piškotkov.
cmplz_id 1 leto Shrani anonimizirane statistične podatke.
complianz_policy_id 1 leto Shrani sprejete ID politike piškotkov.
complianz_consent_status 1 leto Shrani nastavitve za privolitev piškotkov.

Google Fonts:

Piškotek Trajanje Namen
Google Fonts API Piškotek zahteva IP naslov uporabnika.

Google Maps:

Piškotek Trajanje Namen
Google Maps 10 let Google Maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije.